Vasariškos salotos su burata ir kumpiu

Kartu su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“ siūlome mėgautis šiltojo sezono pranašumais, šviežių daržovių bei uogų gausa ir išbandyti šį ypač greitai pagaminamų, tačiau ypatingo skonio salotų receptą.

2 porcijoms reikės:

  • 100 g salotų mišinio;
  • 1 agurko;
  • 1 avokado;
  • 2 persikų;
  • 2 saujų šilauogių;
  • 2 buratos sūrių (galite naudoti ir vieną sūrį, padalintą perpus);
  • 100 g prosciutto;
  • saujelės karijų riešutų.

Padažui reikės:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • druskos, pipirų.

Gaminimas:

Salotas nuplauname ir nusausiname.Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.Į lėkštes dedame salotas, agurkus, avokadus, persikus, šilauoges, burratą, Prosciutto, riešutus. Viską apšlakstome paruoštu padažu. Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.