Sveiki varškėtukai be gliuteno

2019-08-25
Sveiki varškėtukai be gliuteno

Klasikiniai varškėtukai yra gaminami su kvietiniais miltais ir nemažu kiekiu cukraus, tačiau siūlome išbandyti sveikesnę ir maistingesnę jų versiją – su maltais avižiniais dribsniais ir natūraliais saldikliais. Kaip pagrindinį ingredientą, garantuojantį tobulą varškėčių skonį, išbandykite privačiu IKI prekės ženklu CLEVER pažymėtą lietuvišką varškę.

Pigiai pagaminamas patiekalas, kurio skonis tikrai nenuvils nei mažų, nei didelių valgytojų!

15 nemažų varškėčių reikės:

  • 360 g. (2 pakelių) 9 proc. riebumo CLEVER varškės;
  • 2 prinokusių bananų;
  • 8 valg. šaukš. avižinių dribsnių | Geriausia – viso grūdo;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • žiupsnelio druskos;
  • kokosų aliejaus (kepimui).

Patiekimui:

  • graikiško jogurto;
  • šviežių uogų;
  • kokoso drožlių.

Gaminimas:

Varškę gerai sutriname (geresniam rezultatui pasiekti, galima pertrinti per sietelį). Tai nėra būtina, tačiau kuo mažiau gumulėlių varškėje, tuo puresni blyneliai. 

Bananus sutriname šakute arba maisto smulkintuvu iki vientisos masės ( gali likti nedideli gabalėliai). 

Avižinius dribsnius susmulkiname maisto smulkintuvu iki miltų tekstūros.

Į dubenį su varške dedame sutrintus bananus, kiaušinius, avižinių dribsnių miltus, klevų sirupą, druską. Gerai išmaišome. Masė turi būti tiršta, kad galėtumėte rankomis formuoti blynelius, bet ne per daug kieta.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, nustatome vidutinę ugnį. Drėgnomis rankomis suformuojame norimo dydžio blynelius. Kai matysite, kad tešla pradeda lipti prie rankų, vėl sudrėkinkite. 

Varškėčius kepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Apkeptus varškėčius perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 160 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Jei nesinori, galite tiesiog pabaigti kepti keptuvėje, tik tuomet prireiks kiek daugiau riebalų kepimui.

Patiekiame su graikišku jogurtu, norimomis uogomis, kokoso drožlėmis, taip pat galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.