Prancūziškas ryžių pudingas

Prancūziškas ryžių pudingas

Klasikinis ryžių pudingas

4 porcijoms reikės:

  • 4 stiklinių pieno;
  • 1 stiklinės grietinėlės (30 proc. riebumo);
  • ¼ stiklinės cukraus;
  • žiupsnelio vanilės;
  • 1 stiklinės „Nos Régions ont du Talent“ apvaliųjų ryžių.

Gaminimas:

Į puodą pilame pieną, grietinėlę, cukrų ir vanilę. Kaitiname maišydami, kol viskas užverda. Suberiame ryžius, verdame ant vidutinės ugnies kartas nuo karto pamaišydami apie 30 –35 minutes, kol ryžiai išverda (jie turi būti visiškai minkšti, be jokio traškumo), o skysčio nebelieka.

Sveikesnis augalinės kilmės ryžių pudingas

4 porcijoms reikės:

  • 1 skardinės (400 ml) kokosų pieno;
  • 1 stiklinės mėgstamo augalinio gėrimo;
  • ¼ stiklinės klevų sirupo;
  • žiupsnelio vanilės;
  • 1 stiklinės „Nos Régions ont du Talent“ apvaliųjų ryžių.

Gaminimas:

Į puodą pilame kokosų pieną ir pasirinktą augalinį gėrimą, klevų sirupą ir vanilę. Kaitiname maišydami, kol viskas užverda. Suberiame ryžius, verdame ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami apie 30–35 minutes, kol ryžiai išverda (jie turi būti visiškai minkšti, be jokio traškumo), o skysčio nebelieka.

Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.