3 patiekalai su makaronais ir patarimai, kaip juos ruošti

2019-10-10
3 patiekalai su makaronais ir patarimai, kaip juos ruošti

„IKI Gourmet“ makaronai yra gaminami pagal autentišką Apulijos regiono receptūrą iš aukščiausios kokybės produktų – kietųjų kviečių kruopmilčių ir natūralių priedų be jokių konservantų, dažiklių ar kitų nereikalingų priedų. Tad kaip padėti atsiskleisti geriausiam jų skoniui patiekaluose?

Maisto tinklaraštininkė „Ant medinės lentelės“ pataria, kaip teisingai paruošti makaronus:

  1. Makaronus virkite dideliame puode, nes jiems reikalingas didelis vandens kiekis, o tam, kad makaronai nesuliptų – pakankamai erdvės. 100 g makaronų reikėtų 500 ml–1l vandens.
  2. Verdantį vandenį pasūdykite bent šaukšteliu druskos – druska makaronams suteiks skonio.
  3. Makaronus berkite tik į verdantį vandenį ir iškart maišykite, kad nesuliptų.
  4. Nepervirę makaronai, vadinamieji Al Dente, yra pats svarbiausias dalykas, norint paruošti gardų patiekalą su makaronais. Ant pakuotės nurodomas virimo laikas dažniausiai yra per ilgas. Pavyzdžiui, jei parašyta virti 10 minučių, ragauti galite jau po 8 minučių ir, greičiausiai, makaronai jau bus išvirę, tačiau nepervirę.
  5. Vandenį, kuriame virė makaronai, galite panaudoti ruošdami padažą. Jei padažas gavosi per tirštas, įpilkite į jį šiek tiek likusio vandens jam suskystinti, o jei padažas kiek per tirštas, vandenyje nuo makaronų likęs nedidelis krakmolo kiekis padės jį sutirštinti.
  6. Makaronams išvirus, nupilkite vandenį. Jei makaronus valgysite karštus, iš karto sumaišykite su padažais ir patiekite. O jei makaronai keliaus į salotas ar kokį kitą patiekalą, tuomet perliekite šaltu vandeniu, kad makaronai atvėstų ir nuo savo karščio „nebevirtų“ toliau.

Išbandykite 3 receptus su skirtingomis „IKI Gourmet“ makaronų rūšimis

ITALIŠKA KREMINĖ MAKARONŲ SRIUBA

4 sočioms porcijoms reikės:

  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 vištienos krūtinėlės filė;
  • 1 mažo svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1 didelės morkos;
  • 2 saliero lapkočių;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. maltos paprikos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. maltos aitriosios paprikos;
  • saujelės šviežių petražolių | arba 1 arbat. šaukšt. džiovintų;
  • saujelės šviežio raudonėlio | arba 1 arbat. šaukšt. džiovinto;
  • saujelės šviežio baziliko | arba 1 a.š. džiovinto
  • 2 valg. šaukšt. miltų
  • 1 skard. (400 ml) smulkintų pomidorų savo sultyse;
  • 3 stikl. (750 ml) sultinio | tinka vištienos arba daržovių – natūralus arba kubeliais;
  • 2 saujų „IKI Gourmet“ makaronų Foglie D’ulivo;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 100 g parmezano sūrio.

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlę ir visas daržoves supjaustome smulkiais kubeliais. Puode / troškintuve įkaitiname sviestą, dedame vištienos kubelius ir viską pakepame.

Prie vištienos beriame smulkintą svogūną, česnaką, morką, salierą, papriką. Maišydami pakepiname dar 2 minutes. Suberiame visus prieskonius, išmaišome ir pakepiname dar minutę.

Beriame miltus, išmaišome. Supilame pomidorus ir sultinį, maišydami kaitiname, kol skystis užverda ir sutirštėja. Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir verdame 15 minučių.

Suberiame makaronus ir paverdame dar 8 minutes. Supilame grietinėlę, suberiame tarkuotą parmezaną, išmaišome ir verdame dar kelias minutes. Patiekiant galima (bet nebūtina) papildomai ant viršaus pabarstyti tarkuoto parmezano, smulkintų petražolių, šviežio baziliko.

MAKARONAI SU KREVETĖMIS IR KREMINIU PADAŽU

2 porcijoms reikės:

  • 200 g „IKI Gourmet“ makaronų Farfalle Patrie;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto arba aliejaus kepimui;
  • 200 g krevečių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 6 saulėje džiovintų pomidorų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 50 ml vandens, likusio nuo makaronų;
  • druskos, pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 rutuliuko buffalo mocarelos | tinka ir tradicinė mocarela;
  • šviežių petražolių | patiekimui;
  • čili dribsnių | patiekimui.

Gaminimas:

Išverdame makaronus. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų ir iškepame krevetes. Į keptuvę įtarkuojame česnaką, dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir minutę pakepiname. Supilame grietinėlę, vandenį nuo makaronų, visus prieskonius. Maišydami kaitiname kelias minutes.Į keptuvę suberiame virtus makaronus, išmaišome.

Makaronus dedame į lėkštę, ant viršaus uždedame plėšytos mocarelos gabalėlių (ji išsilydys nuo makaronų karščio), pabarstome čili dribsniais ir smulkintomis petražolėmis.

MAKARONAI SU POMIDORAIS IR BURATA

2 porcijoms reikės:

  • 200 g „IKI Gourmet“ makaronų Trecce di Giulietta;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • 50 ml baltojo sauso vyno arba sultinio;
  • 200 ml pomidorų tyrės;
  • 50 g parmezano sūrio;
  • druskos, pipirų;
  • 1 rutuliuko buratos | Tinka ir tradicinė mocarela;
  • šviežio baziliko.

Gaminimas:

Išverdame makaronus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką, kepiname minutę. Į keptuvę beriame perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir pakepiname kelias minutes – tiek, kad pomidorai suminkštėtų, bet neištižtų. Į keptuvę pilame vyną ir leidžiame išgaruoti alkoholiui. Supilame pomidorų tyrę, tarkuotą parmezaną, beriame druskos ir pipirų. Padažą maišydami kaitiname kelias minutes. Į keptuvę suberiame virtus makaronus ir viską išmaišome.

Makaronus dedame į lėkštę, ant viršaus uždedame buratą (arba mocarelą). Apibarstome šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, apšlakstome aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi ir papuošiame šviežio baziliko lapeliais.

Skanaus!

Receptai sukurti bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.