Grilis mūsų – vakarėlis Jūsų!

Mes pasirūpinome grilio gaminiais, kurie jau paruošti kepti, todėl jums belieka pasirūpinti vakarėliu!

Išbandykite naujas idėjas savo vakarėliui, nes be jau įprastų, bet nepralenkiamų šašlykų ar šonkauliukų, turime ir išrankesniam skoniui patrauklių naujienų – halumi sūrio kepsnių, šamo filė Thai padaže ar baltakojų krevečių lengvai vakarienei.

Rinkitės, ragaukite ir galbūt tai taps dar viena priežastimi susitikti?

IKI GRILL Party

GRILL PARTY Virtos kepamosios dešrelės Klasikinės, aukščiausia rūšis

250 g

GRILL PARTY Virtos kepamosios dešrelės su sūriu, aukščiausia rūšis

250 g

GRILL PARTY Viščiukų sparnelių peteliai „piri piri“ marinate (sudėtyje yra vandens)

800 g

GRILL PARTY Viščiukų šlaunelių mėsa švelniame marinate (sudėtyje yra vandens)

800 g

GRILL PARTY Kiaulienos šoninė, atšaldyta (be kaulo, su oda, pjaustyta)

360 g

GRILL PARTY Kiaulienos šonkauliai atšaldyti

1 kg

GRILL PARTY Kiaulienos sprandinės šašlykas majonezo marinate (sudėtyje yra vandens)

800 g

GRILL PARTY Kiaulienos sprandinės šašlykas sausai marinuotas

800 g

GRILL PARTY Marinuoti kiaulienos šonkauliai su medumi

1 kg

GRILL PARTY Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas, tradicinis (sudėtyje yra vandens)

800 g

GRILL PARTY Šviežios jautienos maltiniai mėsainiams ruošti 200 g, atšaldyti

200 g

GRILL PARTY Šamo filė su Thai marinatu

250 g

GRILL PARTY Šamo filė su juodojo alaus marinatu

250 g

Grilis mūsų – vakarėlis Jūsų!

Šeimyninis maisto mylėtojų, grilio patiekalams neabejingas duetas ir prekybos tinklo „Iki“ ambasadoriai Kristina ir Vytautas Šimkai. Kristina – populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė, o Vytautas – grilio entuziastas. Sūnų Beną auginanti šeima juokauja, kad jų misija – Lietuvai užauginti pirmąjį „Michelin“ šefą.

 

Maisto mylėtojai Kristina ir Vytautas dalijasi keliais patarimais, kurie pravers kiekvienam pradedančiajam grilintojui.

 

Įvertinkite, kiek ir ko gaminsite. Pagal tai pasirinkite grilio tipą, gamintoją, reikalingus priedus. Jei gaminsite daug ir norite turėti galimybę ne tik kepti maistą „ant ugnies“, tuomet jums, be abejonės, reikalinga keramikinė kepsninė, kurioje galite kepti ne tik kepsnius, bet viską, ką keptumėte namų orkaitėje: nuo viščiuko iki picos, duonos ar desertų.

 

Išsiaiškinkite kepsninės technines savybes. Jeigu naudojate keramikinę kepsninę, ji turi daug galimybių ir papildomų priedų. Galima kepti ir tiesioginėje, ir netiesioginėje kaitroje, todėl tam, kad kokybiškai paruoštumėte skirtingus patiekalus, labai svarbu techniškai išmanyti jos veikimo principus.

 

Susitelkite į vieną patiekalą. Supraskite, kad gaminant grilyje reikia šiek tiek specifinių žinių ir įgūdžių, tad būtų protinga nekelti didelių lūkesčių, todėl per vieną grilinimo seansą susikoncentruoti patartina į vieną receptą ir tobulinti įgūdžius gaminant būtent jį. Jeigu vienu metu sugalvosite kepti kelis skirtingus patiekalus, keliais gamybos būdais, labai gali būti, kad tai kainuos itin daug laiko ir nervų. Pradžioje geriau vienas, bet kokybiškas patiekalas!

Nepramarinuokite laiko, kurį galėtumėte praleisti su draugais ar artimaisiais!

 

Mes pasirūpinome išskirtiniais receptais, egzotiškais ar tradiciniais marinatais ir, žinoma, kepsninėmis, troškintuvais bei kitais Grilio vakarėliui reikalingais atributais.

Tad jums beliko pasirūpinti gera nuotaika!

Mėsa ant grilio

Skanų kepsnį ant grilio galima paruošti iš bet kokios rūšies mėsos – tam tinka ir kiauliena, jautiena ar vištiena. Geram kepsniui svarbu tinkamas marinatas. Jam reikėtų derinti optimalų rūgšties kiekį, taip pat prieskonines žoleles ir aliejų. Jis reikalingas, kad mėsa neišdžiūtų. Taip pat svarbu mėsą supjaustyti daugmaž vienodo dydžio gabalėliais. Taip ji išsimarinuos ir keps tolygiau.

Čili ant grilio

Geram troškiniui ant grilio reikia gero indo – itin tinka ketaus puodas. Ne mažiau svarbu – kokybiška smulkinta jautiena, geriausia rinktis riebią. Intensyvaus skonio čili naudokite daug ingredientų – nebijokite improvizuoti, bet į sudėtį būtinai turi įeiti čili pipirai, česnakai, pomidorai, pupelės ir kukurūzai. Pakepintas daržoves ir smulkintą jautieną gardinkite mėgstamais prieskoniais ir troškinkite apie 40 min.

Žuvis ant grilio

Vasarą žuvį itin tinka ruošti ant žarijų. Ant grotelių ypač patogu kepti visą žuvį. Ją paruošti nesudėtinga, ji greit iškepa ir išlaiko naudingąsias savybes. Ruošiant žuvį reikėtų saikingai naudoti prieskonius, kad jie neužgožtų natūralaus skonio. Geriausia įtrinti druska ir citrinpipiriais, o iškepusią apšlakstyti citrinų sultimis. Švieži čiobreliai, rozmarinai, petražolės ir česnako skiltelės taip pat tinka.

Daržovės ant grilio

Kepsninėje ruoštos daržovės gali tapti ir gardžiu garnyru, ir puikiu pagrindiniu patiekalu. Jų gausa tikrai leidžia leistis į improvizacijas. Ant grilio galima kepti net kopūstų lapus ar smidrus. Jie įgauna dūmo kvapą ir salsvoką skonį. Taip pat savitą poskonį daržovėms suteikia marinatas. Marinuoti ir kepti kepininėje itin tinka saldžiosios paprikos, cukinijos, kukurūzų burbuolės, artišokai, svogūnai ar grybai.

Receptai

 

Vištos kulšelės ant grilio

Jums reikės: 4 vištienos kulšelių 4 šaukštų aliejaus 1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių 1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių 1 arbatinio šaukštelio česnako…

 

Ant grilio keptas arbūzas

Jums reikės: Besėklio arbūzo Jūros druskos Alyvuogių aliejaus Pagaminimas: Pirmiausia arbūzą supjaustykite riekelėmis. Tuomet ant lėkštės patieskite vienkartinį rankšluostį. Ant jo sudėkite arbūzą ir…
 

Pievagrybių iešmeliai

Jums reikės: Pievagrybių Citrinos Žiupsnelio druskos Žiupsnelio pipirų Paruošimas: Nors šie vėrinukai yra paruošiami labai paprastai, pradėti juos gaminti teks prieš kelias valandas. Geriausia…
 

Vėrinukas su krevetėmis ir svogūnų laiškais

Jums reikės: Karališkųjų ar tigrinių krevečių Žaliosios citrinos Alyvuogių aliejaus Žiupsnelio druskos Žiupsnelio pipirų Svogūno laiškų Pagaminimas: Gaminant krevečių vėrinukus, verta rinktis karališkąsias ar…

 

Ant grilio kepti persikai

Jums reikės: 2 valgomieji šaukštai maskarponės sūrio 100 ml grietinėlės 3 v.š. medaus 4 persikų arba nektarinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros Paruošimas: 1.…

 

Ant grilio keptas ananasas

Jums reikės: Bon Via ananaso, pjaustyto 1,5 – 2 cm žiedais 50 gramų IKI sviesto 1 šaukštas IKI medaus Žiupsnelis druskos Žiupsnelis aitriosios paprikos…
 

Daržovių iešmelis ant grilio

Jums reikės: 1 didelio raudonojo svogūno75 ml alyvuogių aliejaus5 smulkintų česnako skilteliųcitrinos sulčiųžiupsnelio džiovinto raudonėliovyšninių pomidorų1 mažo žiedinio kopūsto, supjaustyto žiedynais2 vidutinių cukinijų, supjaustytų…

 

Marinatas su žaliosios citrinos sultimis

Jums reikės: 3 šaukštų sojų padažo2 šaukštų teriyaki padažo1 valgomojo šaukšto baltojo vyno acto1 gabaliuko imbiero šaknies1 česnako1 didelės saujos petražolių arba kalendros1 žaliosios…
 

Vištiena „Al Mattone“

Paruošimas: 60 minučių / 4 porcijos Jums reikės: 1 viščiuko (apie 1 kg)2 česnako skiltelių1 citrinos1 v. š. sviesto2 v. š. alyvuogių aliejaus1 a.…
 

Veganiškas burokėlių mėsainis

Jums reikės: 450 g šviežių burokėlių50 g graikinių riešutų250 g smulkių avižinių dribsnių2 šaukštai miltų3 šaukšteliai agaro (augalinės kilmės želatinos)0,5 šaukštelio juodųjų pipirųdruskos1 valgomojo…